OM OS

Ronald Dijkstra, født i Alkmaar Nederland, efter at have arbejdet som kok og tjener på forskellige restauranter i Holland, kom kærlighedsrejsen til Danmark i 1984.  Første stop i Danmark var i Grønhøj ved Karup, hvor han startede sin første restaurant, restaurant Amadeus.

I 1987 belønnet med 1 stjerne i den danske spiseguide. Næste stop var I 1990, hvor han var med til at starte hotel og restaurant på Sophiendal gods, Veng, Skanderborg.

Den første kokkeelev på godset var Trine Belli. Hun blev udlært kok på Sophiendal gods.

Trine Belli og Ronald Dijkstra  overtog restaurant ”de Fire Sanser” i Randers i 1992. Det blev til to stjerner i den Danske spiseguide.

Brasserie Belli blev til efter købet af værtshuset ”Peder Most” Frederiksgade 54, i 1994.

Trine og hendes mor Bitten Belli drev restauranten som frokost restaurant, Efter en fuld hus anmeldelse i Jyllands Posten tog det fart og Belli blev til et rigtig Brasserie med åbningtider fra 11.00-23.00.

Året 2015 blev Michelin guiden udgivet med byen Aarhus med for første gang. Her var brasserie Belli med som anbefaling.

Vi laver nogle klassiske franske brasserie retter som Moules, steak frites,  tartare og tarte Tatin på a la carte siden, hvor vi på menu siden vover lidt mere.

Sammen med vores dygtige personale driver vi brasserie Belli på snart 30: År.

 

Brasserie Belli

Brasserie Belli er en hyggelig cafe/restaurant der har ligget i Århus midtby siden 1994, beliggende på gåafstand til Musikhuset, Aarhus teater, teater Svalegangen, Aros museum samt den Gamle By. Brasseriet er startet og drevet af familien Belli, som har rødder tilbage i det gamle cirkus. Vi laver ærlig mad af gode kvalitetsråvarer også fra lokale leverandører: æbler fra mormor Bittens gamle æbletrær og produkter fra brødrene Belli’s urtehave. Der er mange minder knyttet til mad. Lugt og smag kan uventet kaste os tilbage i tiden. ‘God gammeldags’ er det vi kalder det. Vi ønsker at hver person der besøger Brasserie Belli forlader stedet på glade maver og med en lille del af Belli med sig i hjertet. Vi glæder os til at tage imod jer.

Circus Belli

Cirkus Belli var i mange år det største og et af de mest berømte cirkusser i Danmark. Metha Belli, som ejede cirkusset, arbejdede det på få år op fra et lille omrejsende cirkus til et stort cirkus med mange spændende artister fra hele verden. Et af de største kup Metha Belli gjorde, var at få den verdens berømte cowboy helt Tom Mix til cirkusset. Cirkus Belli havde sin sidste sæson i 1956, da Metha Belli døde, netop i Aarhus. Cirkus traditionen blev dog fortsat af Metha Bellis barnebarn, min far Leo Belli, som blev luftartist. Luftartist blev jeg også i cirkus Krone, inden jeg uddannede mig som kok. Jeg driver i dag Brasserie Belli i Aarhus.

– Trine Belli